Varlık yönetim şirketi borcumuzu devralıp sabahın köründe bize telefonla veya mesajla ulaştığında telefonu kapattıktan sonra çoğumuz ilk olarak ne yaptı?

İnternette; varlık yönetim sistemi nedir, varlık yönetim şirketi nedir, varlık yönetim borç sorgulama, varlık yönetim şirketiyle nasıl anlaşmalısınız ve varlık yönetim şirketi borç kapatma prosedürü nasıl olmalı gibi hayatımıza yeni giren başlıklarla arama yapmaya başladı öyle değil mi?

Haricen tahsil bildirimi nedir?

Varlık yönetim şirketiyle anlaşırsak aramızda mutlaka doğru bir protokol olmalı. Devamında siz varlık yönetim şirketinin belirttiği hesaba ödeme yaptıktan sonra, size ibraname gönderecekler. Hemen sonra icra dosyanıza haricen tahsil bildiriminde bulunacaklar. Bu ne demek; sayın icra müdürlüğü; ben dosyadaki alacağımı sizin vasıtanız olmadan, sizin haricinizde borçluyla anlaşarak tahsil ettim. Bunu size bildiriyorum. Bu sebeple; borçlu haricen tahsil harcını yatırdığında dosyadaki tüm hacizlerin kaldırılmasını istiyorum demek. Herşey tamamlandıktan, gerekli yerlere gerekli bildirimler yapıldıktan ve dosyamızda haricen tahsil bildirimi olduktan sonra, artık o dosyayla ve o borçla ilgili herhangi bir sorun yaşamazsınız.

Temliknamenin icra dosyasına eklemesi

Önemli bir konuda daha açıklama yapmak gerekiyor; varlık yönetim şirketi çoğu zaman almış olduğu temliknameyi icra dosyasına eklemediği için UYAP Vatandaş üzerinden baktığınızda taraf olarak göremezsiniz. Bu durumda yapılacak protokole ek olarak mutlaka temliknameyi, dosyayla ilgili işlem yapmaya yetkili olan avukatları gösteren vekaletnameyi ve imza beyannamelerini istemelisiniz ki ileride sorun yaşamayın.